maanantai 19. syyskuuta 2011

Satojen linnojen maa

Sää vuodenaikaan nähden on ollut ihanan lämmin, mutta tänään kolea ja sateinen ilma sekä märät sukat ovat muistuttaneet lähinnä Suomen syksyä. (onneksi ennuste lupaa kuitenkin kesälle vielä jatkoa). Siispä onkin ollut aikaa istua alas ja kahlata läpi valokuvia. Yleensä kamerani pysyy visusti laukun pohjalla, mutta täällä näkymät ja tapahtumat ovat kyllä ehdottomasti ikuistamisen arvoisia!
Torstaina paikallinen Erasmus-buddy Luka vei minut ja saksalaisen Annan asuntolamme vieressä olevalle kukkulalle, jonka päältä näki koko Mariborin. Luka kertoi meille  kaupungista ja elämästä täällä sekä kutsui meidät viettämään perjantai-iltaa Erasmus-porukalla. Kuten kuvasta oikealla näkyy, rinteet täällä ovat tulvillaan rypäletarhoja. Kenties tästä syystä kelpo viinipullon saa alle kahdella eurolla (makunsa tietysti kullakin :D). Perjantaina viikonlopun kunniaksi kävimmekin koulupäivän ja kaupungilla kiertelyn päätteeksi lähikaupasta poimimassa omat viinimme sekä suuntasimme illaksi puistoon ja sieltä klubille. Hauska ilta ja kiva tutustua paremmin kielikurssilla oleviin vaihtareihin sekä paikallisiin opiskelijoihin! :)
Eniten aikaa olen viettänyt lähinnä saksalaisten Annan ja Benin, unkarilaisten Ferencen ja Suzien, kroatialaisen Valerian sekä puolalaisen Sylwian kanssa. Espanjalaiset vaikuttavat myös hyviltä tyypeiltä, mutta ovat hieman arempia puhumaan englantia sekä viettämään aikaa muussa kuin omassa porukassaan. Parhaiten huumorintaju ja elämänasenne kohtaavat Annan ja Benin kanssa, jotka yllätys yllätys jatkavat kanssani opiskeluja taloustieteiden parissa kielikurssin jälkeenkin.  Vielä kun kohtaisi saksan kielikin... :D
Rogaška Slatina
Ben & Anna
Sunnuntaina olimme kielikurssiporukalla bussiretkellä lähiseudulla Kaakkois-Sloveniassa. Ensimmäinen pysähdyksemme oli Rogaška Slatina, "home of mineral springs". Kaupungissa näimme lähinnä hotelleja ja kylpylälomalla olevia vanhuksia kylpytakkeineen, ja kaupungin laidalla pääsimmekin maistamaan kaupungin vetonaulaa, kuuluisaa(?) mineraalivettä suoraa kaivosta. Tämä  "healing water" ilmeisesti sisältää terveyttä ja pitkää ikää edistäviä mineraaleja, mutta kuten oppaamme Klemen sanoi, "tastes like shit!" :D Kävimme myös katsomassa Euroopan suurinta kaktuskokoelmaa. Ehdottomasti yksi niistä asioista, joka täytyy kokea ennen kuolemaa (tai sitten ei :D).
Olimjessa vierailimme yllä olevassa linnassa sekä pienessä suklaatehtaassa. Maisemat olivat jälleen kerran upeat! Seuraavaksi bussimme suuntasi Podčetrtekiin, jossa tiedossa oli  oluen maistelua ja lounasta.                                                             

Jokaisella kukkulalla täällä taitaa olla linna tai kirkko ja kukkoloita onkin sitten jokunen... Reissumme viimeinen pysähdys oli Podsredassa, jossa vierailimme yhdessä Slovenian parhaiten säilyneessä linnassa. Täytyy myöntää, että olo oli kuin pikkulapsella kun hiippailin huoneesta toiseen :) Toivottavasti kuvista välittyy edes osa sitä tunnelmaa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti