sunnuntai 11. syyskuuta 2011

BB-alibi

"Ethän sä mihinkään vaihtoon lähde, sä meet bb-taloon!" Luojan kiitos en, vaikkakin olisi ollut mahtava(?) idea irtisanoutua töistä, alivuokrata asunto, laittaa opinnot kotiyliopistossa jäihin ja tupsahtaa sen jälkeen bb-taloon kaiken kansan töllisteltäväksi. Vartin verran tällä kaudella ohjelmaa katsottuani en ole tosin lainkaan pahoillani, että näinkin mahtava tilaisuus jäi käyttämättä...

Työpaikastani irtisanouduin jo kesällä. Koko aikuisikäni töitä tehneenä se oli parhaita päätöksiäni pitkään aikaan. Nautin kesän aluksi palkallisen kesälomakuukauden, lomalta palatessani jätin irtisanomisilmoitukseni ja kahden viikon työnteon jälkeen hyvästelin säännöllisen palkan ja toivotin tervetulleeksi kauan kaivatun vapaa-ajan sekä opintolainan. Helppoa! Nyt olen viettänyt kaksi kuukautta työttömän opiskelijan arkea, eikä vastaan ole tullut vielä yhden yhtä tylsää päivää, päin vastoin. Ehkäpä kliseinen ja puistattava lause, mutta kyllä elämästä pitää nauttia silloin kun on sen aika eikä "sitten kun".

Asuntoni alivuokrasin vaihdosta palanneelle koulukaverilleni kuukausi sitten. Kylläpä oli muuten vapauttavaa päästä eroon kaikesta turhasta, jota kaappien perälle oli kertynyt neljän samassa asunnossa asutun vuoden jälkeen! Viimeisen kuukauden Suomessa olen viettänyt loisen elämää hammasharja ja kännykän laturi jatkuvasti laukussa mukana, mikä on itseasiassa ollut oikein mukavaa. Tiedä sitten mitä kodittoman majoittajat ovat mieltä... :D Muuttohommat sain siis pois alta oikein hyvissä ajoin ennen vaihtoon lähtöä, joten nyt hoidettavana on ollut vain matkajärjestelyt.

Tai no vain ja vain. Etelä-Eurooppalainen leppoinen elämäntyyli aiheutti hieman päänvaivaa kontrollifriikille vaihtoon lähtijälle. Mutta koska koko kesän olen kuuluttanut lunkisti ottamisen sekä kalenteriorjuudesta luopumisen ihanuutta, uusi leppoisampi minä suhtautui aikaisempaa maltillisemmin siihen, etteivät aina asiat etene toivotulla aikataululla :D Tällä tarkoitan sitä, että tieto virallisesta hyväksymisestä Erasmus-opiskelijaksi sekä sitä myötä asuntolapaikan varausmahdollisuus tuli vasta viime viikolla, alle kaksi viikkoa ennen lähtöä. Lennot olin sentään saanut aikaiseksi varattua muutamaa päivää aiemmin. Nyt kaikki lähtöjärjestelyt alkavat olla kunnossa ja enää tarvitsee huolehtia ainoastaan haikeista hyvästeistä, viimeisistä pakkauksista (lue: matkalaukun sisällön karsimisesta) ja lentoaseman vaa'an armollisuudesta.

TJ 2!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti