torstai 13. lokakuuta 2011

On niitä aktiviteetteja

Huhhuh. Kuukausi Erasmus-elämää on nyt takanapäin ja univelan määrä alkaa olla myös sen mukainen. Viimeistään lukukauden alku ja Welcome Weeks lokakuun alusta lähtien ovat taanneet sen, että paljoa ei ehdi hengähtää. Koulua tosin ei voi kutsua liian rankaksi: maanantaista torstaihin luentoja on 1,5h per päivä. Siltikin päivät kuluvat aivan hurjaa vauhtia! Tässä viime viikoilta joitain poimintoja, joilloin kamera on sattunut matkaan. Seuraa ja tekemistä riittää! :)



Coctail party

24.9. Pohorje
Mariborin lasketteluskeskus Pohorje tarjoaa monenlaista tekemistä niin talvella kuin kesälläkin. Talvella ehdottomasti laskettelemaan ja katsomaan alppihiihdon maailman cuppia! Kesällä taas voi vaikka lenkkeillä huipulle. Helpommin sanottu kun tehty... :D En muista milloin viimeksi jalat olis tuntunu niin raskailta!

(Vasta) puolivälissä
Jyrkkää nousua melkein kaksi tuntia
"Are we there yet?" Eikä vieläkään vaikka näkymä antoi jo toivoa. Näitä nousuja muuten riitti.
Mutta kyllä kannatti! Mahtava fiilis!

Paluumatka ansaitusti gondolilla.
24.9. ABBA-tribute

Brittiläinen ABBA tribute band täytti tehtävänsä
ja villitsi jopa eturivin nuoret pojat.
Toivomisen varaa jäi ainoastaan keski-ikäisten laulajien esiintymisasun pituuteen...

29.9. UEFA Europa League - NK Maribor vs Birmingham City FC

Britti-fanit täyttivät Mariborin kadut jo hyvissä ajoin ennen peliä
ja työllistivät myös poliisia.
Pelissä ei ollu juurikaan mitään nähtävää (ylläri :D)
mutta tunnelmaa stadiumilla riitti!


5.10. Silent Party. Luurit korville ja tanssimaan!

Channel surfing
"I can't stop smiling!" Kyllä oli hulvattomat bileet :D

7.10. Adrenalin Day @ Pohorje

Matka ylös taittui helposti
kunnes loppuikin käsiltä tuki
eikä tolppa ollutkaan enää niin tukeva. Mutta suorilla jaloilla määränpäässä!
Sitten kiskottiin kaveria jättikeinuun.

Wohoo!
Ja päivän päätteeksi rinne alas pitkin liukurataa.

Sanat ja kuvat eivät riitä kertomaan, kuinka lomalla olenkaan normaalista elämästäni täällä. Koko ajan tuntuu olevan kiire, mutta sitä kiirettä ei voi edes verrata aikataulutettuun elämään Suomessa. Saas nähdä milloinka täällä elämä tasaantuu, jos tasaantuu ollenkaan. Tähän asti on menty sellaisella mentaliteetilla, että kyllähän taas yhden päivän ja illan jaksaa venyä, kun kerranhan vaan täällä ollaan. Jos ei vielä rivien välistä pysty lukemaan, niin kyllä, viihdyn täällä edelleen erittäin hyvin! :) Yksi takaisku kohdalleni kuitenkin sattui. Hyvä onneni kääntyi hetkeksi viime lauantaina, kun ihana lemppari syystakkini lähti uuden omistajansa matkaan baarin naulakosta (niinkuin parin muunkin takit..). Takki harmittaa, mutta vielä enemmän murhetta aiheutti taskussa olleet kotiavaimet. Joo, ei ollut mikään älynväläys jättää avaimia taskuun ja mielessä oli kyllä poimia ne talteen varmuuden vuoksi... mutta mutta. Ja nyt täällä asuntolassa pitää sitten vaihdella lukkoja. Laskua odotellessa! Kävin tosin tekemässä vakuutusyhtiötä varten rikosilmoituksen, joten eiköhän sen pitäisi hoitua. Ja tämä nyt on pieni murhe verrattuna siihen, että yksi espanjalainen tyttö ryöstettiin samana yönä. Tärisevä ja itkuinen tyttö turvonneen huulen kanssa päihittää kyllä takkihuolet. Kuulemma oli kävellyt yksin toisesta baarista toiseen, ja veikkaisin että pimeää joenrantaa pitkin... Edelleenkin pidän Mariboria turvallisena kaupunkina, mutta kyllähän nyt tervettä järkeä pitää käyttää liikkui sitten kuinka lintukodossa tahansa.

Terkkuja kaikille Suomeen! Täälläkin kesä alkaa tulla päätökseen ja kelit muistuttaa Suomen syksyä, viime viikonloppuna vuorien päällä oli jopa lunta! Päivisin onneksi aurinkoa kuitenkin vielä riittää. Huomenna aamulla lähtö Slovenia Tripille viikonlopuksi!

Vielä loppuun aina niin ihana Kaija Koo, joka jälleen kerran on asian ytimessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti